miercuri, 13 aprilie 2016

Guvernul României și cea mai mare fraudă din fondurile europene !

     
Este momentul să prezentăm DNA-ului și d-nei Kovesi cea mai mare ilegalitate (fraudă) comisă în România cu fonduri europene. Ca să vă faceți o idee despre dimensiunile acesteia vă spunem că din 2007, anul înființării APIA, peste 50% din subvențiile pe suprafață de teren agricol au fost acordate ilegal ! Vă dați seama despre ce sume vorbim ? La o medie de 140 euro pe hectar anual, înmulțită cu aproximativ 4,5 milioane hectare rezultă cam 600 milioane euro pe an. În total, se adună până acum, spre 10 miliarde de euro „atrase” ilegal din fondurile pentru agricultură europene !

   Toți prim-miniștrii, miniștrii agriculturii, miniștrii dezvoltării, știu de această mega-afacere dar au închis ochii din aceleași motive politico-electorale. Să nu uităm că la țară, unde mulți încă mai trăiesc ca-n evul mediu, cel mai bun agent electoral sunt fondurile dela APIA. Primește țăranul subvenția, te votează... Primarii au și ei interesul să gireze acordarea cât mai multor bani, prefecții la fel. Și atunci, toți se fac că nu știu, ștampilează adeverințe și ordine de ministru cu gândul că fiind prea mulți implicați n-o să pățească nimic.
   De fapt, care-i toată „șmecheria” ? Țăranului X i-au rămas, să zicem, 7 ha teren arabil pe un titlu de proprietate al părinților. De obicei X mai are N frați și surori, dar poate fi și singur. Practic este moștenitor. Dar nu dezbate moștenirea din varii motive, așadar rămâne simplu moștenitor și nu este proprietar. În condițiile acestea doar el și ceilalți moștenitori care utilizează pământul pot solicita o adeverință dela primărie pentru subvenția APIA.
   Dar ai noștrii țărani ce fac, cu complicitatea autorităților ? Se apucă și încheie contracte de arendă, concesiune, etc cu marii fermieri, aceste contracte sunt înregistrate la primării și suprafețele trecute pe adeverințele marilor fermieri, care iau subvenția pe ele !
   Este legal un astfel de contract ? Întrebați orice elev de liceu și vă va spune că NU. Nu poți închiria un bun mobil sau imobil decît dacă ești proprietarul lui ! E ca și cum aș vinde casa părinților, după ce au murit, fără să trec pe la notar să dezbat moștenirea. Pot ? Nuuuuu !
   În 2015, Ponta, Dragnea și Constantin, încercând să ascundă frauda sub preș, au introdus în Registrul Agricol rubrica teren utilizat „sub alte forme” decât cele legale din Codul Civil. Numai că nu au precizat și care sunt acestea, tocmai pentru că nu există. APIA s-a trezit cu o avalanșă de adeverințe în care suprafețele erau trecute la această rubrică și cu contracte de arendă la care titlul de proprietate era pe numele parintilor, socrilor sau al bunicilor. Ce a făcut conducerea APIA ? La ordinul verbal al celor din minister, în loc să sesizeze aceste ilegalități, și-a pus funcționarii, tot verbal, să scoată din dosare toate contractele „sub alte forme” !
   Lumea era debusolată, de atâția ani se acordau subvenții pe astfel de contracte și deodată nu mai erau bune de pus în dosar ? Și a venit 2016, APIA nu mai are decât sarcina de a primi adeverința, totul e în spinarea primăriilor. Puși în fața acestui fapt, mulți primari se adresează prefecturilor, ba chiar ministerului în speranța unor clarificări. Sunt plimbați cu vorba, nimeni nu le dă ceva scris oficial, toate oficialitățile refuză să răspundă la această întrebare : „ ce putem trece la „sub alte forme” ?. Li se dă de înțeles că fiecare se descurcă cum poate...
   Dacă DNA-ul își va face treaba, interesant va fi câți primari, miniștrii, funcționari vor avea destui bani să plătească subvențiile acordate ilegal ? Așteptăm un răspuns din partea guvernului, sau credeți că Cioloș nu știe de afacerea „subvenții pentru agricultură” ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu