joi, 18 februarie 2016

Haosul din APIA este acum ”tehnocrat” !

Că domnul ministru al agriculturii, Achim Irimescu, ar fi un vajnic ”tehnocrat” este doar o glumă proastă. La presiunile politicului (2016 = an electoral) și ale așa ziselor ”Asociații de Fermieri”, dl. Irimescu încearcă să împace ambele tabere, tocmai pentru că este un tehnocrat de mucava, cu riscul încălcării legilor. De ce susținem asta ? Ce schimbări a făcut dl. ministru la APIA de când a preluat sceptrul :    L-a înlocuit pe conservatorul Puțintei cu sluga sa Merca dela APIA Cluj, care la învestire declara : „De luni voi prelua portofoliul. Am mai multe obiective, insa cele mai importante sunt evaluarea profesionala dupa criterii de performanta a oamenilor din sistem si definitivarea softului de plati pentru fermieri. Plec la Bucuresti cu inima curata si vreau sa ma intorc acasa tot la fel, dupa ce termin munca acolo”.
Ce legătură are definitivarea softului de plăți cu APIA ? Există un contract semnat cu Siveco-Teamnet în derulare, concernul Siveco-Teamnet a primit toate cerințele necesare dezvoltării softului pentru plățile finale și acum lucrează la el. Ce poate să facă APIA este doar să respecte termenele de plată prevăzute în contract.
  Evaluarea profesională este cu totul altceva. Dl Merca putea demara această procedură, dar nu vrea. Și nu vrea s-o facă deoarece, provenind din sistem, știe foarte bine pe ce criterii au fost angajați funcționarii APIA și cât de ”competenți” sunt aproximativ 75% dintre ei... Toți directorii de filiale județene au fost puși sau schimbați doar pe criterii politice și de rudenie, majoritatea șefilor de Centre locale la fel. Singurul criteriu care a lipsit a fost Competența ! Din aceste motive, la investirea d-lui Merca, toți directorii din județe au plecat la București să pupe papucul noului sultan și să-i jure credință.
  De fapt o evaluare profesională corectă nu i-ar fi convenit nici d-lui ministru, nemaiputând arunca toată vina pe APIA fără a primi răspuns.
  Cam atât a făcut dl. director Merca dela investire, adică nimic !
  În lipsa unui director adevărat, bun cunoscător al activității APIA dar mai ales cu o cât de mică coloană verticală, gașca care conduce a rămas aceeași. Tot Horumbă, Mierlea, Stela Tănase, Constantinescu, Crainic, etc fac jocurile în agenție. Iar în teritoriu aceeași directori-slugi gestionează centrele județene. Și atunci cum să se schimbe ceva ?
  Ministrul Irimescu s-a declarat mulțumit de schimbările (care ?) dela APIA și afirmă că activitatea agenției s-a înbunătățit. Minte cu nerușinare !
  Vom reveni cu informații pentru a vă demonstra afirmația de mai sus.

Un comentariu:

  1. Activitatea APIA nu se va inbunatati decat atunci cand se va reforma Ministerul si cand se va dizolva armata de cei de "neatins". Sunt pline centrele judetene de lipitori care se fac ca muncesc.

    RăspundețiȘtergere