sâmbătă, 20 februarie 2016

Minciunile „tehnocratului” Achim (2)


Campania de depunere a cererilor 2016 NU va începe la 1 martie ! Asta ca să fie clar tuturor. Data de 1 martie 2016, avansată de dl. ministru A. Irimescu este o altă minciună „tehnocrată”. Motivele întârzierii și în acest an, țin tot de ministerul agriculturii condus de onor „tehnocratul” Irimescu. Cum puteți să vă dați seama ? Simplu:
  În data de 26.01.2016 a fost publicat pe site-ul MADR un proiect de „ORDIN privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 619/2015”. Nici până astăzi ordinul nu a fost publicat în Monitorul Oficial !
Să presupunem că îl publică luni 22.02. Procedurile APIA implică tipărirea invitațiilor pt. fermieri, întocmirea programărilor și trimiterea lor prin poștă la fermieri, deplasarea consilierilor în comune pentru a prezenta fermierilor detaliile campaniei de primire a cererilor, pregătirea formularelor ce trebuiesc completate la depunerea cererilor, eliberarea adeverințelor de către primării.
Și toate acestea pe parcursul unei singure săptămâni ! Hai să fim serioși, este imposibil !
  Să presupunem că primirea cererilor se va face conform ordinului 619/2015 nemodificat (ar fi și aceasta o ipoteză). Problema este că în momentul apariției „modificărilor” se dă peste cap toată procedura iar cei care au depus cererile până atunci trebuie rechemați cu alte acte, conforme cu modificările.
  În concluzie, campania 2016 NU va începe la 1 martie ci mai târziu (nu se știe când) dar această decalare va avea cel puțin 3 consecințe:
  - micșorarea perioadei de depunere a cererilor fără penalizări.
  - dezorganizarea activității APIA prin supraîncărcarea funcționarilor cu cereri depuse / zi
  - blocarea aplicațiilor APIA datorită numărului mare de cereri depuse în același timp (asta doar dacă aplicațiile vor funcționa...).
  Ca o mănușă pentru dl. ministru și echipa lui de „profesioniști” din minister pentru a da iar vina pe APIA, nu ? 
va urma 

P.S. În perioada 15 - 20 februarie a avut loc instruirea anuală APIA cu privire la „Campania de primire a cererilor 2016”. Sursele noastre ne vor transmite cele mai importante informații. Vom reveni.

Un comentariu:

  1. Cam ce fel de roman este si ministrul asta daca impreuna cu Ciolos au participat la elaborarea noilor regulamente europene, introducand sintagma " fara echivoc" stiind ca Romania nu are cadastru. Ce angajat sau ce fermier deseneaza parcele la nivel de pixel? Pentru cine nu stie toleranta de 0.75 m este echivalentul a 1.5 pixeli.

    RăspundețiȘtergere