duminică, 21 februarie 2016

Minciunile „tehnocratului” Achim (3)

 
Cea mai mare minciună a d-lui ministru Achim Irimescu, de până acum, a fost aceea că :
„Ministrul agriculturii Achim Irimescu susține că printre funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) s-ar găsi și unii care ar încerca să-l saboteze.
Mi s-a spus că aveam „prieteni” în APIA care retrăgeau cererile din sistem ca să-l saboteze pe Irimescu.” Declarația, făcută la Realitatea TV, ar putea face obiectul unui dosar în instanță dacă în fruntea APIA n-ar fi slugile d-lui ministru.
  Ce a răspuns APIA la o asemenea aberație ? Absolut nimic ! Cum și tăcerea este un răspuns, toată lumea a crezut spusele ministrului.
Și din această declarație se vede buna credință cu care Ministerul Agriculturii abordează relația cu APIA. După ce, sub „împăratul” Constantin, funcționarii ministerului au început campania de denigrare și distrugere a agenției (din momentul măririi salariilor angajaților APIA) și sub „prințul tehnocrato-liberal” Irimescu această campanie continuă. Ba chiar la o intensitate și mai mare !
  De ce am afirmat că declarația ministrului este o aberație : toți funcționarii APIA știu asta dar trebuie s-o cunoască și cei care l-au crezut pe dl. ministru.
  Datorită întârzierii campaniei de primire a cererilor toate procedurile APIA au fost decalate cu toată această perioadă de 1lună jumătate. La presiunile fermierilor și a politicului, fostul director Puțintei împreună cu „echipa” de conducere, au aprobat un simulacru de plată a avansului, cu speranța că își vor menține scaunele. Numai că, în urma modificărilor din legislație pentru politica agrară europeană, trebuia implementată o altă aplicație pentru a se putea face plata avansului.
  Această aplicație, realizată de Siveco-Teamnet, a fost pusă în funcțiune pe la mijlocul lui noiembrie 2015, fără respectarea caietului de sarcini care prevede 3 luni perioadă de testare. Din acest motiv ea nu-i cuprindea pe fermierii care avuseseră controale în 2014, cei care erau prinși la controale în 2015 și pe cei care depuseseră cereri doar pentru subvenții la animale. Deasemenea nu se puteau da la plată cei care avuseseră probleme la depunerea cererilor (transfer de exploatație, adăugări de suprafețe, etc)
  Practic era un surogat de aplicație, făcut în grabă, fără testare și care funcționa cam 3 ore adunate într-o zi (de 24h) ! APIA central trimitea liste cu fermierii care pot primi avansul în teritoriu iar funcționarii de la centrele județene și locale încercau să le introducă în aplicație pentru avans. Cum aplicația nu funcționa, Siveco-Teamnet nu reușea să o  pună la punct s-a ajuns la tot felul de aberații : se lucra în 3 schimburi, unii veneau și dimineața și noaptea, programul de lucru era dela 10 ore în sus.
  Nimeni nu povestește despre aceste anomalii, toți tac și APIA este de vină ! De ce nu vine acum madam Mierlea, care pe atunci era foarte vocală și arunca lături prin mail-uri peste toți angajații din subordine, să explice situația de atunci ? De ce nu iese IT-ul șef Constantinescu să povestească cum nu funcționa aplicația și care erau motivele ? Pentru că le este frică ! Frică pentru scaunele de sub ei, frică pentru eventuala implicare în toată afacerea „plata în avans”, etc.
  Sunt multe capete „luminate” în minister și APIA care ar trebui să răspundă pentru nenumăratele măgării care s-au întâmplat în agenție. Și tot timpul cam aceleași...
  În concluzie : o cerere de subvenție introdusă în sistemul APIA nu poate fi retrasă de un funcționar APIA fără un act semnat de fermierul respectiv, care este înregistrat și poate fi verificat oricând ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu