luni, 22 februarie 2016

Instruirea APIA 2016, aceeaşi frecţie

 
În perioada 15 - 20 februarie, în Sinaia (ozon, plimbări, fripturi, etc) s-a desfăşurat anuala instruire pentru campania de primire a cererilor. Prima concluzie : o grămadă de bani aruncaţi pe fereastră din bugetul public! Anul acesta au participat doar şefii de centre, o masă amorfă de servitori ai sistemului care guvernează instituţiile statului. Instruirea s-a desfaşurat în 2 serii a câte 3 zile, cu cazare la hotel Mara, 3 mese pe zi şi transport asigurat cu maşinile şi combustibilul APIA (adică dela buget).

  Toată instruirea a fost transmisă video la centrele judeţene, unde s-au strâns fraierii care primesc cererile. Că doar nu toţi au voie la munte, numai capetele luminate ale şefilor de centre care au ajuns în posturi pe bază de concurs...
  Cele 6 zile au adus o bolmojeală neîntreruptă, care nu a lămurit nimic dar a reuşit să enerveze toţi consilierii. Câteva informații ar fi totuși de menţionat :
 - Nu se ştie când va începe campania 2016, oricum dupa 1 martie, termenul cel mai vehiculat fiind 15 martie.
 - Programarea fermierilor se va face în funcţie de nişte liste trimise dela centru (când s-or trimite nu s-a specificat), nu toţi fermierii vor putea fi programaţi de la început.
 - Aplicaţia de primire a cererilor nu este încă funcţională şi nici nu se ştie când va porni.
 - Se aşteaptă publicarea ordinului de ministru pentru a se şti ce documente vor fi solicitate.
 - Manualul de primire şi administrare a cererilor va apărea şi în acest an după ce se termină campania !
Cam asta a fost tot, în rest, ca în fiecare an, şefii prezenţi (Crainic, Stela Tănase, Ani Calea)  au promis că:
 vom încerca să... sperăm că vom reuşi să... cred că ne vom descurca... eu nu vă pot răspunde la... deocamdată nu funcţionează, dar... ştim că va fi foarte greu... etc.
  În fiecare an instruirile se desfăşoară astfel, nimic concret, doar vorbărie goală şi promisiuni deşarte. Nimeni nu comentează, nimeni nu are ceva de obiectat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu